Jordbävningen i Albanien

Jordbävningen i Albanien


2019-11-26
Under tidig morgon, kl 02.54, skakades Tirana åter av en jordbävning, denna gång var den lilla orten Shijak, mellan Dürres och Tirana, i epicentrum. Förra gången, i September låg centrum i havet utanför Dürres. Enligt mina kontakter i Tirana verkar det inte ha blivit några människor som skadat sig. Men många har givetvis lämnat sina bostäder och tagit sig utomhus, så som man ska göra vid en jordbävning. Vissa mindre skador har det blivit på byggnader. På saiten https://earthquake-report.com har man fått in rapporter från många olika platser, främst på västra Balkan, men jag såg någon plats i Italien och i Grekland. Tessaloniki i Grekland och Rimini och Trieste i nordöstra Italien har känt av denna jordbävning.

UppdateradOvanstående uppgifter var de första jag fick. Senare har man gett nya uppgifter där det framgår att det finns dödsfall. Det är främst i Shijak som verkar vara den ort som har drabbats hårdast av denna jordbävning. Omkring 2000 personer har skadats i hela jordbävningen och av dessa har 52 avlidit. Ganska snabbt efter det att jordbävningen hade inträffat skickades hjälp till platsen. Flera insatser hjälptes åt att lindra effekterna. Bland annat från Sverige skickade MSB personal, liksom Lions från Finland och EU centralt.

Läsa mera om Albanien?

Vi har skrivit en hel del om det vackra landet Albanien. Läs mera på destinationEuropa.eu. Vill du köra bil till Albanien så har du lite mera info via länken.

Det vackra Albanien
Det vackra Albanien

Lämna ett svar