107 – Berlin och Budapest – Sommarens resa klar

Berlin och Budapest, på samma resa. Man ska aldrig ge sig. I dagarna har jag nu letat hotell till vår sommarresa, men jag har inte funnit något. I Går blev det lite måndagsvin, och då dök tanken på Budapest upp, en stad vi gillar, och gärna återvänder till. Så idag slog jag mig ner vid datorn, klickade på hotell, och överst dök ett mycket passande hotell upp. Utan att tveka bokade jag in det, nästan en vecka, för under tusen kronor per natt, mitt i centrala Budapest, inklusive frukost. Det måste jag anse vara ett litet kap. Ser redan fram mot den resan.
Ibland ska man ha lite tur, Vi hade bestämt oss för en vecka i favoritstaden Berlin, det har jag sedan en tid bokat in på lämpligt hotell/pensionat, ganska centralt. Men ju mera vi diskuterat, kära hustrun och jag, så har vi båda känt att en vecka går alldeles för fort, så jag har letat efter lite olika förslag. Fann på Alpenstrasse, jag känner att det är en fantastiskt vacker väg, som börjar eller slutar i Lindau vid vackra Bodensjön, och går längs norra alperna hela vägen bort till Österrike, i närheten av Salzburg. Jag har försökt finna på ett lämpligt hotell på sträckan, men helt utan resultat. Jag var nästan beredd att ge upp.

Berlin och Budapest – det blev en härlig afton!


Så i går var det en hel underbar afton, jag hämtade var sitt glas gott vin och så slog vi oss ner på balkongen. Där kom vi ganska snabbt in på sommarresan, och nästan lika snabbt kom Budapest upp som förslag på resmål. Mitt minne är inte över sig, jag gjorde en anteckning. Så kom jag hit till datorn, loggade in på mitt hotellbokningssystem, slog i datum och stad. Kan du tänka dig, det första förslaget som kom fram var ett nästan perfekt hotell för oss. Ligger centralt på Pest-sidan, har ett SPA på hotellet, och allt till en kostnad under tusenlappen per natt, då inklusive frukost. Visserligen saknas lämplig parkeringsplats, men det har jag överinseende med, jag får leta efter någon lämplig gata att parkera på. Så nu är i stort sett hela sommarresan klar. Bara att plocka fram resväskan, och stoppa i lite underkläder, tandborsten, och så åker vi. Jag ska bara läsa av hur det ligger till med Coronan. Å andra sidan åker vi inte förrän i mitten av Juli, så det bör ju ha lugnat ner sig. Jag har möjlighet att avboka till någon dag innan ankomst, och då om inte förr, så har jag järnkoll på läget.

Berlin och Budapest


Jag hoppade över till mitt bokningssystem för privatbostäder. Slog in datum och plats, och om möjligt än snabbare kom det fram ett alldeles utmärkt boende, även där. Kontaktade värden om parkeringsplats. Det lovade hon att ordna för knappt en hundring om dagen. Eftersom boendet var drygt 2000 kronor billigare, så slog jag till. Måste komma ihåg att avboka hotellet, så att vi inte står där med två boenden, det är i alla fall lite lyxigt.
Nu kan jag säga att jag, om möjligt, längtar än mer än vad jag gjorde i går. Två av våra favoritplatser finns med på resan, Berlin och Budapest. Det måste bli alldeles utmärkt, framförallt som vi bor någon liten minuts promenad från Donau, denna mäktiga pulsåder genom Europa.

Flera restips

Gillar du att resa. Vi har skrivit om Armenien, ett nytt spännande land. Det kommer från det kraschade tidigare Sovjetunionen, så besöksnäringen är inte speciellt utvecklat, ännu. Jag tror ju att många vill besöka landet, nu innan det exploateras, då så att man får det genuina inhemska.

Berlin och Budapest - Sommarresan är klar!

2 svar på “107 – Berlin och Budapest – Sommarens resa klar”

  1. Pingback: 104 - Armenien långt bort i fjärran - minnesvärd

  2. Pingback: Bilresa i Europa - 3521 - Fängslande

Lämna ett svar