Bilresa i Europa

Funderar du på att ta en bilresa i Europa? Då har jag ett bra tips till dig. Surfa in på bilresaieuropa.se Där har du de flesta trafikreglerna i Europas alla länder och där hittar du även info om många miljözoner och vägtullar. Du hittar givetvis en massa restips, om mycket som kan vara intressant. Bland annat finns det en hel del artiklar om länderna på Balkan och i det forna Jugoslavien. Till exempel Albanien, Kroatien, Serbien och alla andra trevliga länder i området. Vi gillar även Berlin och Budapest.

Bilresa i Europa


Att ta bilen med sig på semestern är praktiskt ganska bra. Du behöver inte fundera så mycket på hur du ska packa, det finns ofta ganska gott om plats i bilen. Är du enbart ett par som reser, så är det gigantiskt gott om plats. Vill du ha hela garderoben med dig, så tror jag säkert att det finns utrymme för det. Nu vet jag inte varför du ska ha garderoben med dig, när du är i medelhavsländerna så är det ofta ganska hyfsad värme, så en tshirt och ett par shorts och ett par sandaler sedan är du hemma. Kanske en skjorta för aftonens matintag, kan vara på sin plats. I övrigt så lite kläder som möjligt, ta då i stället med dig solkräm, helst faktor 50 eller högre. Solen är starkare i södra Europa än vad den är här hemma. Så kliv in på Apoteket och plocka åt dig vad du kan, solfaktor så högt det bara är möjligt.
Sedan ska du gärna planera din resa, men gör det med marginal, när vi reser med bilen, så har jag i min plan att vi ska komma fram till dagens mål en bit in på eftermiddagen, och det av flera anledningar, dels kan du råka ut för att få parkeringsplats på motorvägen, med det menar jag att det hänt något som skapar köer, och det kan ta flera timmar att ta sig igenom, då är det skönt att veta att ni ändå kommer fram i hyfsad tid, dels så finns ju chansen att ni inte råkar ut för något stopp, och då är ni framme kanske redan klockan 14 på dagen. Lägga in grejerna på hotellet och använd dagen till att utforska staden, så får ni ytterligare upplevelser.

Bilresa i europa
Så här ser Europa ut, välj vart du vill åka, ta bilen och åk.

Ett svar på “Bilresa i Europa”

  1. Pingback: 120 - Albanien - Fängslande

Lämna ett svar