FotbollsEM idag – Fredag 11 Juni Turkiet – Italien

FotbollsEM – Fredag 11 Juni Turkiet – Italien

FotbollsEM – Fredag 11 Juni Turkiet – Italien. Detta mästerskap inleds på en klassisk arena, Stadio Olimpico i Rom. På svenska brukar vi kalla den för Roms Olympiastadion. Matchen som spelas är mellan Turkiet och Italien, som då ska tampas i Grupp A i detta Europamästerskap.

Förhandsspel


Tittar vi på oddset på denna match, så har det varierat ganska mycket. En analys, gör att Italien borde vara favoriter, men att spela det till 1,5, det tycker jag inte ens är värt risken. Jag har en känsla av att Italien lite är på väg tillbaka till tråkiga 1-0 laget, och det är en mycket farlig taktik. Gör man 1-0 i början av matchen och sedan bara lägger sig på försvar, då kan det lätt slinka in en boll i slutet, och då har man försatt sin chans. Turkiet är inte att leka med, inte för något lag i denna turnering. Man har anfallaren Burak Yilmaz, som enligt många har åldrats som en god flaska italienskt vin, sedan finns det en playmaker i Hakan Calhanoglu, som tränat passningar hela året i Italien, och nu vet exakt hur han ska slå dessa. Trots en hemmapublik på omkring 16 000 på olympiastadion så tror jag nog inte att Italien har så stora fördelar. Ett vackert kryss, skulle nog vara ett lämpligt spel.


Men gillar du inte att spela, skippa det och njut av matchen. Jag tror ju att det Italienska laget får göra rätt för brödfödan, då de hela tiden måste hålla ett öga på nämda Calhanoglu. Snörar han på sig skorna ordentligt, så kan Italienarna få springa åt alla håll och kanter, Hakan har bra spridning och bra blick för spelet, och var han har sina medspelare.


Jag hoppas, men tror inte, att det blir en målfest, det är som så att första matchen brukar vara den som lite sätter färgen på mästerskapet. Låt oss hoppas att det blir många mål. Är de dessutom vackra, tja, då njuter vi alla nog lite till mans.

TV-tider

Matchen sänds i TV4 och Cmore. Sändningen börjar i TV4 klockan 19,30 och pågår till midnatt, med eftersnack efter matchen.

FotbollsEM - Fredag 11 Juni Turkiet - Italien
FotbollsEM – Fredag 11 Juni Turkiet – Italien

Lämna ett svar