Fotbollsem 2021

FotbollsEM, festen kan börja

Nu börjar det, I afton är första paret ut. FotbollsEM. Det är Turkiet och Italien som drabbar samman i Rom. Sedan rullar det på. Det står 51 matcher på programmet, och extra kul är ju att Sverige är med i minst tre av dessa, gärna flera. Men för oss som gillar idrott, och spänning, så är det högtidsstunder, de första två veckorna, med tre hålltider per dag klockan 15,00, klockan 18,00 och klockan 21,00. Ska jag personligen se något extra positivt är att jag har en dygnsfasta som pågår från lunch till frukost. Det innebär att jag inte kan hälla i mig en massa god öl, eller gott vin framför TV:n.

Inga efterprogram denna gång!Men det bör också innebära att jag inte behöver lägga in något extra program efter den 11 juli, det är dagen då finalen spelas på Wembley Stadium. Klockan 21 börjar den finalen. Många säger att Frankrike kommer att vinna, men mitt tips handlar om Tyskland. De båda inleder sitt gruppspel den 15:e mot varandra, så redan där kan man få en liten signal på hur det hela kommer att lösa sig. Med efterprogram menar jag att jag inte behöver tänka på vikten efter detta mästerskap. Min dygnsfasta och morgonpromenader håller mig i form.

Magazin 1


Vi har tidigare skrivit om ganska mycket, nu blir det bara idrott en stund framöver, förutom Fotboll, så stundar det ett OS, som inleds redan den 23 Juli. Det är exakt nu det dyker upp att jag har bokat in en liten resa i Europa, som inleds den 12 Juli och avslutas 27 Juli. Hmm, ganska osmart, men det är bara att skylla mig själv. Å andra sidan är det väl ännu inte klart om vi får resa ner i Europa. Jag är numera tvetydig, men det är enbart rent egoistiskt. OS pågår till den 8 augusti. Men till mitt försvar kan jag läsa att Friidrotten börjar först den 31 augusti. Simningen där vi har lite medaljchans börjar på söndagen den 26 juli, och då är vi på väg hem. Det ordnar sig nog ganska bra det här.

Mera idrottDu som inte gillar idrott, ska inte vara ledsen. Vi kommer att fylla på med en hel del resereportage, en del om viner, om mat, om inredning, ja om sådant vi skriver om redan nu. Så du får inte smita iväg, bara för att det är lite idrott på TV.

Nästa rastJag tror UEFA har tänkt på oss svenskar och vårt kära midsommarfirande. Det är nämligen spelledigt både den 24 och 25 juni, dagen innan midsommar och midsommarafton. På lördagen, midsommardagen börjar det igen, åttondelsfinaler, två om dagen, klart på tisdagen i veckan efter, så ger det oss lite ledigt, två dagar, innan fyra kvartfinaler ska spelas Fredag och Lördag.

EM-slutspelets första match

Den spelas i afton, då mellan Turkiet och Italien. Framåt klockan 09,00 lägger vi ut lite mera fakta om den matchen. Sedan kan du återvända varje morgon för att få fakta om de matcher som spelas exakt just den här dagen.

FotbollsEM, festen kan börja
FotbollsEM, festen kan börja

4 svar på “Fotbollsem 2021”

  1. Pingback: Fotbolls EM - Nyheter

  2. Pingback: Fotbolls EM idag - 13 Juni. -

  3. Pingback: Fotbolls EM idag - 13 juni -

  4. Pingback: Fotbolls EM idag - 13 Juni. -

Lämna ett svar