Vilka köttbullar ska du ha?

Vilka köttbullar ska du ha?


Alla gör kanske inte sina egna köttbullar, även om jag tror att alla har sitt egna lilla recept där hemma i datorn eller i kökslådan. Jag skulle varje julafton i veckan undvika att hämta med mig köttbullar hem från vare sig ICA eller COOP.

Köttbullar i reserv!Lägg lite tid och gör dom själv, så kan det bli betydligt mera uppskattat. Det är slött att hämta köttbullarna från butiken. Behöver du ha några i reserv i frysen kan jag rekommendera att du gör en dubbel sats. Då är du verkligen förberedd om nu det skulle dyka upp ett litet barnbarn eller så.

Köttbullar tillhör de klassiska recepten i Sverige.


Såg du filmen, “Grabben i graven brevid” där bibliotekarien, Desirée, får ett paket med köttfärs och uppmaningen att göra köttbullar. Hon avslöjar att hon inte kan och Benny, Michael Nyqvist, blir alldeles chockad. Det kan väl alla göra tror han. Alldeles chockad träffar Benny sin Kompis. Bengt-Göran (Rolf Degerlund) och berättar om problemet. De hamnar hemma hos Bengt-Göran vid köksbordet. En bit bort står Violet (Anita Heikkilä) Bengt-Görans fru och steker köttbullar. På en manligt sätt får hon beröm för sina köttbullar, hon har ju lärt sig detta.

Mötet ger upphov till en konflikt!Det första mötet med köttfärsen, blir upphov till en konflikt, som leder till att Desirée åker hem. Så småningom återvänder hon, Desirée, och ställer sig vid spisen och steker köttbullar. Det visar sig vara ett paket från butiken, men det märker inte Benny, han är för kär. Kunskapen om att laga köttbullar räddar deras förhållande, så till den milda grad att Desirée och Benny senare blir ett par. Ddet är så det antyds på slutet av filmen. Jag kan avslöja slutet eftersom jag tror att de allra flesta har sett filmen. Eller läst boken, skriven av Katarina Mazetti.

Skaffa dig kunskap!Kontentan, se till att du skaffar dig kunskapen om att ordna köttbullar, om du vill ha ett förhållande med en bonde. Det går nog minst lika bra med en man från stan. De har i många fall fått köttbullar i sin ungdom. Deras mor kunde med all säkerhet laga till goda köttbullar, det är nästan lika klassiskt som söndagssteken. Vill du ha lite boktips, så kliver du in på vår boksida.

Köttbullar
Köttbullar stekta

Ett svar på “Vilka köttbullar ska du ha?”

  1. Pingback: 110 - Italiensk - Resa och viner effektiv

Lämna ett svar