Resa med tåg till Berlin
Resor - Magazin1

Resa – Visby – Berlin

Resa Visby – Berlin med tåg och färja

Visby – Berlin
Jag bor i Visby, men på de allra flesta av mina resebeskrivningar kan du antingen enbart bli inspirerad, eller så kan du hoppa på längs vägen, då får du justera priset efter var du hoppar på. De flesta av mina resor börjar, som sagt i Visby, tar vägen över Stockholm, där väldigt mycket utgår ifrån. Sedan kan det ju bli en tur söderöver, västeröver, Österut eller varför inte norrut, Det går att ta sig fram lite överallt. Den här resan tar sin början i Visby och hamnar i Berlin. Priserna jag hittat är för en pensionär, det blir något högre pris för vuxen. Är ni två som reser kan det i stället bli lägre pris om ni delar hytt eller annat. Du får länkar till allt, och kan själv bestämma med dina förutsättningar.

Resa med denna plan

Avresa
Tisdag kl 0715. Visby Nynäshamn Destinationgotland Ankomst 10.30 Pris 173 sek
Nynäshamn – StockholmC Pendeltåg Avresa 1103 Ankomst 11.59 Pris 25 sek
Stockholm C – Göteborg C Avresa 1229 Ankomst 15,35 Pris 771 sek första klass, Inklusive mat. Ombokningsbar. Inklusive fönsterplats, bokad.
Göteborg C – Stenaterminalen. Linje 9. Pris 34 sek
Stenaterminalen – Kiel. Avresa 18,45 Ankomst Onsdag 09,45. Pris 1149 inklusive enkelhytt. Ingen mat beställd.
Schwedenkai – Kiel HBF Det blir en promenad på cirka 700 meter. Kostnadsfritt, förutom eventuellt lite skoslitage.
Kiel HBF – Berlin HBF. Åker via Hamburg. Avresa 12,02 Ankomst Berlin 15,22. Pris 363,61 ingen plats reserverad och ingen mat beställd.

Priset på denna resa


Sammanlagt blir priset 2515,61. En hel del, således. Men du får ju härliga upplevelser, för min del några timmar till havs, en tågresa genom hela Sverige, och så en båtresa igen, strax utanför västkusten. Avslutningsvis får jag besöka både Kiel och Hamburg innan jag entrar världsstaden Berlin. Det finns flyg, det billigaste jag hittar hamnar på drygt 2000 kr, då från Stockholm – Berlin. Jag gillar numera inte att flyga, så det är absolut inget snack om vilket val jag gör. På köpet får jag alla upplevelser.
Till detta ska jag ju hem, också. Det får bli en senare uppgift att lösa. Jag kan ju välja att ta mig ytterligare söderut, Berlin har kontakt med många fina platser lite längre ner i Europa. Kanske jag ska glida in i vackra Sofia, Bulgarien, eller ta Bukarest, Rumänien. Det är egentligen bara att sätta sig ner vid datorn, och söka en del, så dyker godsakerna upp.

Resa med tåg till Berlin
Resa med tåg till Berlin går alldeles utmärkt.

Gillar du att resa?

Ta då sikte på vår kategori om resor. Du hittar den via länken eller under kategorier. Gillar du att bila i Europa. Då vet du att det finns massor med trafikregler att hålla koll på. Surfa in på vår blogg om bilresor i Europa, så hittar du en hel del info om detta.

Lämna ett svar