Gillar du att resa?

Publicerat den av

Resa – gillar du det?

Resa – alltid en upplevelse

Resa – Du är med all säkerhet inte ensam. Jag gillar att stå där på perrongen, se när tåget sakta rullar in, kliva på, hitta min plats, slå mig ner, så följer jag bara med. En stund senare, ibland många timmar senare är jag framme. Var? det har egentligen mindre betydelse.

Resan i sig är en upplevelse

Det är ofta själva resan som mest bidrar till att det blir en oerhörd upplevelse. Målet bidrar givetvis. Ju mer jag har läst på, ju roligare eller intressantare kan jag säga att det blir. Några dagar senare kan jag stå på en ny perrong, vänta på ett nytt tåg, och ge mig iväg.
Under den här rubriken kommer jag att fylla på med olika reseupplevelser, egnas eller de jag läser om. Tycker du om att resa, då kan den här sidan vara för dig, eller börja här. Jag länkar ofta till upplevelser som jag vill dela. Så att du kan läsa mera, och kanske själv bestämma dig för att följa med på ett äventyr. För det ska sägas, att åka tåg, det är ett äventyr. Ofta kommer man fram, men det kan hända något med tåget, och så helt plötsligt är man tre timmar sen. Men vadå, du sitter ju bekvämt, och det tåg du missade, det går ett nytt senast i morgon.

Så häng på.Vi har tidigare kört bil ganska mycket i Europa. Med tanke på åldern och utvecklingen anser jag att det bör vara betydligt säkrare att ta tåget. Det inträffar olyckor även med tåget, men betydligt mindre än om vi kör bil. Jag har för mig att trafiken i Europa kräver knappt 20 000 människoliv, varje år. Hur många som omkommer vid tågtrafiken, det vet jag inte, men det kan jag nog på stående fot lova, att det är betydligt mindre. I Sverige omkom 85 personer i bantrafiken under 2020. Av dessa var en som omkom genom en tågolycka vid plankorsning, 1 person som olovligen befann sig på spårområdet, och 81 kastade sig framför något tåg, alltså självmord. Alla omkomna var män. Jag vet inte om det tyder på något speciellt, bara noterar att så är det.