Resa med tåg till Berlin
Resor - Magazin1

Resa – Visby – Berlin

Resa Visby – Berlin med tåg och färja

Visby – Berlin
Jag bor i Visby, men på de allra flesta av mina resebeskrivningar kan du antingen enbart bli inspirerad, eller så kan du hoppa på längs vägen, då får du justera priset efter var du hoppar på. De flesta av mina resor börjar, som sagt i Visby, tar vägen över Stockholm, där väldigt mycket utgår ifrån. Sedan kan det ju bli en tur söderöver, västeröver, Österut eller varför inte norrut, Det går att ta sig fram lite överallt. Den här resan tar sin början i Visby och hamnar i Berlin. Priserna jag hittat är för en pensionär, det blir något högre pris för vuxen. Är ni två som reser kan det i stället bli lägre pris om ni delar hytt eller annat. Du får länkar till allt, och kan själv bestämma med dina förutsättningar.

Resa med denna plan

Avresa
Tisdag kl 0715. Visby Nynäshamn Destinationgotland Ankomst 10.30 Pris 173 sek
Nynäshamn – StockholmC Pendeltåg Avresa 1103 Ankomst 11.59 Pris 25 sek
Stockholm C – Göteborg C Avresa 1229 Ankomst 15,35 Pris 771 sek första klass, Inklusive mat. Ombokningsbar. Inklusive fönsterplats, bokad.
Göteborg C – Stenaterminalen. Linje 9. Pris 34 sek
Stenaterminalen – Kiel. Avresa 18,45 Ankomst Onsdag 09,45. Pris 1149 inklusive enkelhytt. Ingen mat beställd.
Schwedenkai – Kiel HBF Det blir en promenad på cirka 700 meter. Kostnadsfritt, förutom eventuellt lite skoslitage.
Kiel HBF – Berlin HBF. Åker via Hamburg. Avresa 12,02 Ankomst Berlin 15,22. Pris 363,61 ingen plats reserverad och ingen mat beställd.

Priset på denna resa


Sammanlagt blir priset 2515,61. En hel del, således. Men du får ju härliga upplevelser, för min del några timmar till havs, en tågresa genom hela Sverige, och så en båtresa igen, strax utanför västkusten. Avslutningsvis får jag besöka både Kiel och Hamburg innan jag entrar världsstaden Berlin. Det finns flyg, det billigaste jag hittar hamnar på drygt 2000 kr, då från Stockholm – Berlin. Jag gillar numera inte att flyga, så det är absolut inget snack om vilket val jag gör. På köpet får jag alla upplevelser.
Till detta ska jag ju hem, också. Det får bli en senare uppgift att lösa. Jag kan ju välja att ta mig ytterligare söderut, Berlin har kontakt med många fina platser lite längre ner i Europa. Kanske jag ska glida in i vackra Sofia, Bulgarien, eller ta Bukarest, Rumänien. Det är egentligen bara att sätta sig ner vid datorn, och söka en del, så dyker godsakerna upp.

En ny resväg.

Sedan jag skrev detta inlägg, har det kommit till en ny resväg, nämligen färja mellan Nynäshamn och Rostock, en färja som passerar Visby, än så länge en gång i veckan, men det utökas nog snart. HansaDestinations är namnet och du klickar på länken för att komma på rätt plats. Än så länge lite högt pris, jag slog på en ToR just nu för två seniorer och det hamnade på 4432, då med hytt både ut och hemresan. Men jag kommer till Rostock utvilad och kan sätta mig på det tyska tåget, och ha hela Europa för mina fötter. Det lockar. Vi provade denna tur till vår höstresa, då med bil. Och då hade man en introrabatt, jag har för mig vi betalade 2700 någonting för ToR. Det kan jag tycka är helt OK. Som sagt färjan går från Nynäshamn, så du som bor i det området, kan lätt glida ner till Nynäshamn, kliva ombord, och 18 timmar senare, kliver du av. Har du undvikit att dricka en massa öl, så är du dessutom pigg och körbar.

Resa med tåg till Berlin
Resa med tåg till Berlin går alldeles utmärkt.

Gillar du att resa?

Ta då sikte på vår kategori om resor. Du hittar den via länken eller under kategorier. Gillar du att bila i Europa. Då vet du att det finns massor med trafikregler att hålla koll på. Surfa in på vår blogg om bilresor i Europa, så hittar du en hel del info om detta.

Lämna ett svar