105 – Lätt mat i sommarvärmen – Sommarrecept

På vintern kan jag tycka det är skojigt att stå vid spisen och laga mat, det kan bli långa grytor, och annat komplicerat, så att jag får läsa recepten ordentligt. Eftersom jag ofta glömmer bort hur jag gör, så har jag skapat en blogg för många av mina recept.

Innehåll på denna sida

SommarreceptNu när värmen ligger på, det närmar sig trttio utanför mitt fönster, redan på morgonen när jag sätter på mig promenadskorna, vid halv sex, så är termometern ofta på femton grader. Att i ett sådant moment börja funder på lång tid framför spisen, det kommer jag mig inte för. Jag beundrar kockarna på sommarrestauranger, som glatt kliver in i värmen och åstadkommer mästerverk. Nej, i stället får det bli enklare grejer. Idag blev det sidfläsk och råstekt potatis. Enkelt, snabbt och det gör så som maten ska göra, den stillar min hunger. Visst kan jag bli sugen på andra grejer, goda köttbullar, gräddsås, lingon och kokt potatis, men det får vackert vänta tills regnet kommer. En förhållandevis i vart fall, kall regndag, kan det med nöje bli lite mera avancerad mat.

TisdagshandlaNu när jag har blivit pensionär, så har jag inskränkt vårt handlande till en dag i veckan, eller en gång i veckan. Pandemin gjorde att min butik öppnade en timme tidigare en dag i veckan, då var det avsett för oss pensionärer att handla. Men det kom väl inte tillräckligt många, då stoppade detta projekt ganska snabbt. Men det hann bli en liten vana hos mig, så numera är det bara att pallra sig iväg på tisdag morgon, då lite senare, de öppnar numera klockan sju. Vi som handlar då, det börjar bli gamla bekanta, du vet den där typen man hälsar på genom en liten igenkännande nick, är ännu inte så många. När jag är klar vid halv åtta, så har jag fått med mig allt vi behöver under hela veckan. Det under förutsättning att vi noterat på listan vad som behövs, och med den tanken, så behöver vi i förväg veta vad vi vill äta. Även här håller sig det avancerade undan, det blir enkel mat, sådant som jag kan äta flera dagar i rad, utan att det bekymrar mig. Maten påverkar ju också hur gammal du kan bli, så det krävs lite planering.

Sommarrecept måste innehålla mycket kryddor.
Sommarrecept måste innehålla mycket kryddor.

Ett svar på “105 – Lätt mat i sommarvärmen – Sommarrecept”

  1. Pingback: Köttbullar - 01 - fantastisk

Lämna ett svar