106 – MTRX Tåget inleder samarbete med Europcar

Nu börjar det hända trevliga saker i tågbranschen. Nämligen att Tåget, MTRX inleder ett samarbete med Europcar, så att du som tågresenär kan boka både tåg och bil på samma plattform. Det underlättar givetvis för alla resenärer.

Underlättar för oss som väljer tåget

För oss som åker mycket tåg är det alltid ett problem när man kommer fram till destinationen för tåget. Det är ytterst sällan det är exakt den plats man vill hamna, det är egentligen bara de stora orterna som tågen i dag trafikerar. Nu annonserar MTRX att man inleder ett samarbete med Europcar där man kan boka en bil, som då står på destinationen och väntar när man kommer, då förhoppningsvis fulladdad, Det är nämligen el eller hybridbilar som erbjuds i linje MTRX satsning på miljön.

MTRX åker mellan Stockholm och GöteborgOch lite längre ibland. Man har numera resor längs västkusten söderut, från Göteborg. En utveckling som jag personligen gillar ganska väl. Nu har jag personligen flyttat från Laholm, där man för övrigt inte stannade, knepigt nog. Visserligen finns Laholm med som en destination, men det finns inga resor dit, i vart fall inte den veckan jag sökte på. Å andra sidan kollade jag på Halmstad, grannstaden, där nu Janne kommer ifrån du vet han som snart ska leda oss genom ett hett FotbollsEM, men det var lika illa där, inga resor dit, så jag vet faktiskt inte när de kör den delen.

Tråkiga Öresundståg

Det verkar som om man bara kör Stockholm – Göteborg, ToR, och missar resten, vilket innebär att man får traggla med tråkiga Öresundståg. Det stannat åtminstone i Laholm och det tar mig hela vägen till Köpenhamn, om jag vill ha mig en dansk öl. Det kan jag i och för sig skaffa mig om jag åker till Helsingborg, och tar färjan till Helsingör. Då blir det dessutom lite frisk havsluft, också. Valen är många.

Tåget eller/och bil, nu kan du välja båda.
Tåget eller/och bil, nu kan du välja båda.

Lämna ett svar