Vandra ett äventyr – med skogsbada

Skogsbada

Vandra ett äventyr – med skogsbada

Vandra är alltid ett äventyr, detta oavsett om du vandrar hemma runt i kvarteret eller om du ger dig ut på fjället. Om du ger dig ut på fjället, så kräver det en hel del övrig förberedelse. Ska du ta dig runt kvarteret, så är det kängor på, och så iväg. Du behöver knappast ha några speciella kläder på dig, det är bara att knalla iväg. Till på köpet kan du skogsbada, det som är den nya hälsotrenden. Tänk dig två flugor på samma smäll, det måste du ju bara njuta av.

Vandra eller promenera

I det här fallet är det ingen skillnad. Du kan, om du vill ha med dig dina vandringsstavar, men det är absolut inget krav. Om du har Bungypumpstavar, så är det ännu bättre, du vet att du förbrukar upp till 70% mera energi om du har Bungypumpstavar. Det ska du inte bjuda på. Men sedan kommer det som toppar den här kombinationen, du ska sätta dig ner på en stubbe eller en sten, och känna in skogen. Du ska även känna hur din puls sjunker till rimliga nivåer, och det bästa av allt, ditt blodtryck kan hamna på bra nivåer, så att nästa gång du får ta blodtrycket, så tittar din läker på dig och utbrister, ojsan vilket bra blodtryck du har skaffat dig. Hur bär du dig åt. Då tittar du henne eller honom djupt i ögonen och så utbrister du, Promenerat och skogsbadat. Och så får du berätta hela sagan, säkert flera gånger, för han hämtar ju sina kollegor, så att även dom kan få lyssna. Du blir dagens stjärna, egentligen bara genom att sitta på en stubbe. Lyxigt.

Promenera och skogsbada

Om du tar med dig grannen på promenaden, och skogsbadet, så kan du kanske få en kamrat för livet. För oavsett hur ni samarbetar,så kan jag nästan på stående fot lova dig att även hans eller hennes  värden, både blodtryck och puls, blir betydligt bättre. Lånar du dessutom ut dina bungystavar, så kan grannen dessutom få lite kondition, något som de flesta av oss har för lite av. Så pinna på och sprid dina nya kunskaper, du kan förutom att bli populär på din vårdcentral,, även bli kvarterets motionsgök. Det är en titel som många blir avundsjuk på. Så det är bara att kämpa. Nu säger jag inteatt du ska springa och ringa på dörrar, och slita ut dina grannar, nej det måste komma naturligt, de måste vilja för att det ska bli kul. Du får skapa ett rykte, och när du väl har skapat ryktet, då har du alla på fingret, då är det bara att bygga vidare.

Skogsbada – likahärligt som ett havsbad, kanske nyttigare

Ett havsbad gör att du ofta blir lite kall om du ligger i länge. Men det blir du inte om du skogsbadar. Här styr du din värme genom att röra på dig emellanåt, dock inte för mycket, du får inte bli svettig, för då kan du bli kall även här. Nej i lugn takt, och så sätt dig ner på stubben. Väl på plats, så ska du inte tänka på något speciellt, mobilen är helt förbjuden, eventuellt kan du få ha den med i syfte att ta tiden, inget annat. Du bör inte sitta stilla mer än tio – tolv minuter. Låta tankarna bara flyta iväg, utan att du styr. Låt naturen ta hand om detta, det brukar bli så bra så.

Mina skogsbad

För egen del så bor jag numera på en liten campingplats på sommaren. Det finns skog runt omkring, men mina promenader går ner mot havet, där jag sätter mig på en bänk, och bara lyssnar in naturen. Främst då havets vågor, men det dyker upp en och annan fågel, som sjunger för mig. Kanske inte så vackert, men en sång i vart fall. Själv sitter jag bara tyst och suger  in allt. Då mår jag utmärkt. 

Lämna ett svar